Skip to content

TACK

18 oktober 2014

Tusen tack för allt stöd i valet från botten av våra hjärtan! Här kommer en liten eftervalsanalys.

Värmdö

I Värmdö kommun var det (enligt den preliminära räkningen) 745 personer (3,1 %) som röstade på Fi i riksdagsvalet och 351 personer som röstade på Fi i kommunvalet. Det är en ökning med 221 röster (eller hela 170 %) jämfört med förra kommunalvalet. Tack för det!

Eftersom dessa 351 röster var fördelade i kommunens båda valkretsar räcker det tyvärr inte till något mandat i kommunfullmäktige (hade alla funnits i ena valkretsen eller kommunen hade haft bara en enda valkrets så hade vi tagit mandat), men vi kommer givetvis fortsätta vara aktiva under den kommande mandatperioden. Vi kommer sitta i åhörarstolen på kommunfullmäktige och kontinuerligt rapportera på vår blogg om hur vi ser på de lokala frågorna i Värmdö. Ni kommer se mer av oss i den lokala debatten, det är ett som är säkert.

Eftersom Fi på riksplanet fick över 2,5% av rösterna och därmed får rätt till partistöd så kommer vi ha större ekonomiska möjligheter att nå ut med vårt budskap i nästa val. Den feministiska rörelsen är fortfarande på väg upp och vi är alla med och skriver historia!

Regionalt

I riksdagsvalet fick FI 3,12 % av rösterna.

Stockholm

Efter en lång och dramatisk valvaka kunde Feministiskt initiativ Storstockholm konstatera att stadshuset nu blir rosa med 4,6 procent av Stockholmarnas röster. Den utveckling som Fi Storstockholm har gjort det senaste året är unik i svensk politisk historia.

Övriga Sverige

FI kom även in i tolv andra kommuner runt om i Sverige:

Simrishamn: 8,9 procent
Göteborg: 3,9 procent
Umeå: 3,9 procent
Uppsala: 3,2 procent
Malmö: 3,2 procent
Lund: 3,6 procent
Gullspång: 4,5 procent
Norrköping: 1,6 procent
Gotland: 2,4 procent
Savlöv: 2,1 procent
Sala: 1,9 procent
Kiruna: 1,6 procent
Så TACK! Vi hörs snart igen.

FI Värmdö

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: