Skip to content

Carl Emanuelsson

Carl Emanuelsson är med på Värmdös Fi-lista. Vi frågar honom vad han brinner för.

Vad är bra med att bo på Värmdö, vad är dåligt?
– Det som är bra med att bo på Värmdö är närheten till naturen, havet, skogarna men också storstaden. Det dåliga är framför allt kommunikationerna och den diskriminerande samhällsplaneringen som exkluderar människor med liten ekonomi som unga, ensamstående föräldrar, arbetslösa och sjukskrivna.

När blev du feminist?
– Det var när jag läste historia på universitet jag först hörde talas om och fick kunskap om de maktstrukturer som genussystemet skapar. När jag sedan kunde förklara flera av mina självupplevda orättvisor från uppväxten med dessa maktstrukturer stod det klart för mig att detta var något jag ville engagera mig i och motarbeta till varje pris.

Varför tycker du att FI behövs i politiken?
– FI behövs eftersom de etablerade partierna ännu inte lyckats lösa problemet med att halva befolkningen inte får samma pengar i lönekuvertet som den andra halvan, fast de gör samma arbete. FI behövs för att den ekonomiska fördelningen i politiken gynnar män i större utsträckning än kvinnor, vilket är en stor orättvisa. FI behövs för att uppvärdera män till lika kompetenta föräldrar som kvinnor. FI behövs för att ge en röst till människor som på grund av av funktionshinder, sexualitet eller etnicitet diskrimineras av samhällets normer.
Vilken fråga brinner du för i Värmdö-politiken?
– Jag brinner för att ge barn och ungdomar i kommunen en bra start på livet genom en bra skola och fritidsaktiviteter för alla. Vi måste satsa på en bra skola för våra barn och även ge dem en meningsfull fritid som inte bara passar sportande killar med bra ekonomi.
Vad skulle du vilja förändra bums i kommunen?
– Bygga fler billiga bostäder och fler fritidsgårdar.
Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: