Skip to content

Petra Wallin

Det här är Petra Wallin som står på FI:s lista Nacka/Värmdö.

19279_245304893598_3387278_nVad är bra med att bo på Värmdö, vad är dåligt?

Att få bo i naturen och samtidigt ha närhet till Stockholm är det bästa. Tyvärr så är det svårt att ta sig till staden, handla mat, gå på bio eller åka till skolan när man inte har bil.

När blev du feminist?

– Har jag nog alltid varit mer eller mindre, men inte vetat om det, då jag alltid försvarat de som har det tyngst i samhället.  När Feministiskt Initiativ startade 2005 studerade jag till studie- och yrkesvägledare och hade genusperspektiv i alla kurser.  Från och med då titulerade jag mig Feminist.

Varför tycker du att FI behövs i politiken?

– Alla partier har inskrivet i sina partiprogram att de ska arbeta för att uppnå jämställdhet, men det händer inte mycket. Sverige går bakåt i jämställdhetsarbetet och har även fått fritik för det utifrån utan att ta det till sig. Därför behövs detta arbete!  Syftet med Fi:s politik är att föra jämställdhetsfrågan framåt vilket är en fråga om mänskliga rättigheter oberoende kön, etnicitet, sexualitet,  funktionshinder  eller socioekonomisk ställning.

Vilken fråga brinner du för i Värmdö-politiken?

Våra barns situation, att de räknas in i kommunens samhällsplanering oavsett kön, etnicitet, sexuallitet, funktionshinder och socioekonomisk ställning vid till exempel bygge av vägar, bostäder, förskolor och ungdomsaktiviteter. Att genusutbilda lärare i skolorna för att bryta reproduktion av stereotypiska föreställningar. Att fråga vilka som gynnas och inte gynnas i kommunens arbete.

Vad skulle du vilja förändra bums i kommunen?

– Få kommunen att skriva under ”Den Europeiska Deklarationen för Jämställdhet” som är ett fantastiskt hjälpmedel/verktyg för att uppnå och aktivt arbeta för allas delaktighet i politiken och hur man kan arbeta. Pendeltågsförbindelse ut till Värmdö genom Nacka och inte bara till Mölnvik utan dit där Värmdö bygger och många människor bor. Vägarna tillhör alla på Värmdö oavsett om du äger en bil eller inte, så för allas och för miljöns skull.

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: